Advarsel!

Coronavirus Information på dansk / Information in English

Dialektkort – Københavns Universitet

dialekt.dk > Dialektkort

Dialektkort

Hvordan taler man i Skæve, Højer og Ibsker? Bliv meget klogere på vores nye dialektkort. Dialektkortet er et danmarkskort med lydprøver. Her kan du høre lydklip med talesprog fra hele Danmark, mens du følger med i udskrifterne. Du kan også søge efter forskellige dialekttræk og se, hvor i landet de optræder.

Hør også lydklip med dansk talt af udvandrere til Nordamerika og Sydamerika

Dialektkortene og omkring halvdelen af dialektprøverne stammer fra en nu nedlagt hjemmeside under Statsbiblioteket i Århus, der var udarbejdet af Viggo Sørensen Peter Skautrup Centret for Jysk Dialektforskning og af Finn Køster, AfD. En stor tak til Statsbiblioteket fordi de velvilligt har stillet dette materiale til rådighed for dialekt.dk.

Teksterne er udvalgt og transskriberet af Bent Jul Nielsen (KU), Finn Køster (KU), Karen Margrethe Pedersen (KU) og Viggo Sørensen (AU). To tekster er oprindelig udvalgt og transskriberet af Christian Lisse (KU) og Poul Andersen (KU). De er translittereret af Karen Margrethe Pedersen og Asgerd Gudiksen. Teksterne er kommenteret af Finn Køster, Karen Margrethe Pedersen, Asgerd Gudiksen og Viggo Sørensen.